ONEGAVLJENJE NA DOLENJSKI ZEMLJI

Pred časom, kar nekaj nazaj je to že bilo, sem na televiziji zopet obsedel ob Robarjevem antišovinističnem filmu Ovni in mamuti. Na koncu filma je prizor, kjer dva možakarja divje natepavata slovensko grudo. Tudi jaz imam nekaj temu podobnih spominov, le da so malce manj povezani z nabijanjem zemlje, toliko bolj pa s fukom na zemlji, na dolenjski zemlji.

Pred nekaj leti sem imel dekle, ki je bila doma iz Dolža. Morda še vedno tam stanuje. Ne vem. Je že dolgo nisem srečal. Tudi ona je imela kreativnost vcepljeno v svoj način bivanja, vsekakor pa je tak način delovanja vnašala tudi v svoje fukanje. Bila mi je sorodna duša. Vedno je želela to stvar narediti na malo, vsaj malce drugačen način, na nenavaden način, če ne drugega vsaj na nevsakdanjem kraju ali ob nevsakdanjem času. In prav na nevsakdanjih krajih sem z njo vedno znova fukal v tistem letu in še nekaj, ko sva bila precej skupaj. Znašel sem se zaradi tega v svinjaku njene babice, po številnih kozolcih okoli podgorskih vasi, toplarje za Vinjo vasjo še dandanes uporabljam, v gozdovih, na pašnikih, na razglednih točkah. Res, fukala sva celo na tistem betonskem stolpu na vrhu Gorjancev. To je bila žal njena ideja. Sem ji kar malo zavidal, da ni meni to prvemu kapnilo na pamet. Zdelo se mi je sicer nevarno, a je bilo v bistvu še najtežje prilesti gor. Imela sva se super. O tem kdaj drugič. Fukala pa sva seveda tudi po njivah, med pšenico, koruzo, ponavadi med nekimi višjimi rastlinami, da naju ne bi ravno kdor koli videl. Sva bila pač sramežljiva.

Dobre, za mladostniški fuk primerne njive ni ravno najlažje najti, vsaj take ne, da bi zlahka fukal kar na naravnih tleh. S travniki je recimo mnogo lažje. Marsikje po njivah je namreč polno kamenja. Zato se je treba ob pripravah na tak dogodek kar potruditi, da najdeš njivo, kjer je čista zemlja brez neželenih trdih primesi. Midva sva tudi to našla.

Toda to, da bi fukala na navadnih dolenjskih tleh, ne bi bilo dovolj odštekano za naju. Ne, ponavadi so morale biti tudi okoliščine malce drugačne. Najbolj zanimivo je bilo pozno poleti med ali po hudem nalivu, ko je bila njiva, ki sva si jo izbrala, blatna kot sam vrag. Podobno kot je zadnja leta na Rock Otočcu. Za fuk sva bila dogovorjena že prej, to je bil pravzaprav neomejen dogovor, tako da sva zgolj čakala kakšno resno nevihto in pa noč z lepo luno. Noč je bila potrebna zaradi problemov po fuku, to povem malo kasneje, luna pa, da sva vsaj malo videla fuk ambient. Ljudje moji, to je kot vojska, vse mora biti natančno načrtovano. Pa še potem kaj spodleti.

No, v tistem avgustu se je nekega dne vse prav lepo znašlo na kupu. Bila je huda nevihta, sledila je dovolj topla noč z luno, tu pa je bilo tudi najino ustrezno razpoloženje. Izbrana njiva je bila blizu mojega doma. Takrat sem doma živel še s starši, a so bili tedaj na morju. Vse je bilo skratka super.
Poklical sem pičko, tako sem jo včasih njej v užitek klical, na Dolž in ji rekel, da naj se pripelje k meni. Prišla je in odpravila sva se na njivo s koruzo. Blato je bilo tako, da je bilo prav noro že ko sva hodila do ciljne točke, saj nama je parkrat kar fino spodrsnilo. A to je bila zabava. Za ta najin edinstven fuk sva šla na dno vrtače, kjer je bilo posebej blatno, saj se je ves dež, kolikor ni nemudoma pronical v tla, v bistvu zlival tja dol.
Najprej sva se stoje poljubljala. Zelo energično. Vso sem je prešlatal, ona pa mene, bila je celo precej groba do mojih jajc, a ji tega v dobro vzdrževanja kvalitetnega razpoloženja tudi v nadaljevanju nisem očital. Zatem pa sva legla na blatna dolenjska tla. Ljudje, to je skoraj kot vodna postelja. No, če imate seveda pod sabo ustrezno zemljo, to je obvezno, kajti kamni so lahko hudo zajebana reč pri teh zadevah. A blato je užitek. Morda bi morali, to je recimo ena drobna podjetniška ideja, postelje namesto z vzmetnicami polniti raje z blatom. Denimo. Jaz sem šel na hrbet, ona me je zajahala in je že takoj skakala po mojem Detlu. Divje je skakala. Podgorke rade skačejo, to sem do tedaj že dobro vedel. Ona je pa res rada skakala po meni. Njeni joški, ki mi jih je luna na tedaj že jasnem nebu pomagala predstaviti, so ji lepo poskakovali. In stalno je pobirala tisto blato naokoli in ga mazala po meni. Jaz pa po njej. Paziti je pri tem načeloma treba na dvoje, namreč da si človek ne umaže oči in tudi spolni organi ni dobro, da so ravno obliti z blatom. Ampak midva sva bila blatna povsod. Nisva jebala teh priporočil. Na koncu vsega sva celo namensko oblagala pizdo in moj kurac z blatom. In fukala.
Nekako najbolj prijetno je bilo, kolikor mi danes spomin dovoli hierarhizirati posamezne faze dogodka, ko je bila ona na hrbtu, jaz pa sem jo porival tako, da sva kar drsela po njivi. Jaz s kurcem v njeni pički, z nogami pa sem nekako zbiral silo, da sem se odločno poganjal vanjo. In sva drsela med koruzo po njivi. Atraktivno.
Kje je možna zagata celotne zadeve? Na koncu je treba imeti nekje v bližini tuš. Brez tega je pa totalna štala. Predpostavljam. Midva sva se stuširala pri meni doma. Pot do doma je bila malce hecna. Po fuku sva vrgla nase majice in kratke hlače in šla tistih tristo metrov do doma. Sva se režala kot odštekana. Nihče naju ni srečal, morda pa naju je kdo videl, kdo bi vedel. Stuširala sva se. Lar traja, da spereš vso to zemljo, in sva pri meni ostala vso bajno noč do svetlega jutra. Potem je odšla novim izzivom naproti.

To je bil torej najin fuk na dolenjski zemlji.

 • Share/Bookmark


2 komentarjev

 1. veter14, dne 20.08.2007
  veter14

  car si…..vsaka ti cast….

 2. danijel, dne 7.09.2007

  Lepo pisanje…
  Čeprav ti za tisto objavo na cerkvenem turnu žal ne morem verjeti….

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !